M+ Balooning

Proud to fly you.

Over ons

 

M+ Ballooning werd opgericht door Hendrik Mys en Alex Mettepenningen. Wij zijn jeugdvrienden, kennen elkaar van in de lagere school en beleefden ook een geweldige tijd samen in de jeugdbeweging. Al jaren was er de gezamelijke droom, wij willen de lucht in. Wij willen vliegen! We overwogen verschillende opties, van zweefvliegen tot paramotorvliegen maar uiteindelijk sloeg de vonk over op ballonvaren. Bij een ballonvaart zit je namelijk niet in een cabine en zijn er geen storende motorgeluiden. Nu zijn we zeer enthousiast om deze passie met jullie te kunnen delen.

 

M+ Ballooning wil al haar passagiers de ultieme ballonervaring schenken. M+ Ballooning vliegt daarom enkel met een kleinere ballon die tot maximum 5 personen kan dragen. Je kan de beleving daardoor delen met je partner, gezin of kennissen in intieme kring. De piloot staat bij ons niet in een apart compartiment maar wel naast jullie in de mand. Hij staat steeds paraat voor een gezellige babbel en kan al jullie vragen over ballonvaren tijdens de vlucht beantwoorden.

 

M+ Ballooning draagt veiligheid hoog in het vaandel. Beide piloten beschikken over de nodige opleidngen, vliegervaring en licenties om de vlucht op een veilige manier uit te voeren. Voor de vlucht voorziet M+ Ballooning steeds een veiligheidsbriefing zodat u weet hoe u moet reageren bij de landing, het in- en uitstappen,.... We kunnen bij elke vlucht rekenen op een opgeleide en ervaren crew. Zij helpen ons bij het opzetten en opbergen van de ballon en volgen ons tijdens de vlucht. Zonder hun helpende handen kunnen we niet de lucht in.

 

Om een perfecte avond af te sluiten, voorzien we steeds een uitgebreid aanbod aan hapjes en uiteraard mag een glaasje bubbels niet ontbreken. Om de ervaring levend te houden, sturen we jullie de foto's van voor, tijdens en na de vlucht door als aandenken.

 

Spring aan boord en vlieg mee!

Formules

Privé Ballonvaart
Categorie:
Ballonvaart
Prijs:
€450
Beschrijving

Heb je altijd al gedroomd van een fijne rustige ballonvaart in een aangename sfeer? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

 

In deze prijs is inbegrepen een vlucht voor 1 of 2 personen van circa 1 uur met een drankje en versnapering na de vlucht. Op deze vlucht zijn jullie de enige passagiers, de manier om volop te genieten.

 

Bent u geïnteresseerd, heb je nog vragen? Bel, mail of vul het contactformulier in op onze website.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op na het plaatsen van je bestelling.

Inspirerende momenten

 

 

F.A.Q.

 

 • Is ballonvaren veilig?

Ballonvaren is statistisch gezien de veiligste vorm van luchtvaart. Onze piloten zijn opgeleid volgens de Europese normen en beschikken over een professionele Europese pilootvergunning. Ook het materiaal voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen en wordt jaarlijks geïnspecteerd door een erkende keuringsinstantie en de technische dienst van het Bestuur der Luchtvaart. Zo vliegt M+ Ballooning steeds met goed onderhouden en vooral modern materieel. Bij M+ Ballooning staat orde, netheid maar vooral plezier en veiligheid op de eerste plaats.

 

 • Wie mag meevliegen?

Wettelijk gezien mag iedereen mee, van jong tot oud! 

Voor kinderen raden we een leeftijd van 7 à 8 jaar aan. Onze mand is ongeveer 1,20 meter hoog en op die leeftijd kunnen ze probleemloos over de mand kijken. Kinderen dienen wel vergezeld te zijn van een volwassene. 

Een ballonvaart duurt ongeveer 1 uur en er zijn geen zitplaatsen in een ballon dus houdt er rekening mee dat we heel deze periode recht staan. Leunen op de rand van de mand is geen enkel probleem en er zijn ook specifieke plaatsen in de mand om je aan vast te houden.

Zwangere vrouwen zijn een uitzondering op de regel. Hen willen we vragen hun droom om een ballonvlucht te maken nog even uit te stellen.

 

 • Wanneer varen we?

We varen het vaakst in de zomermaanden en dit vroege ochtend of in de avond. Dit om de kans op thermiek te vermijden. In de wintermaanden zijn ook vaarten overdag een optie.

Wanneer kunnen we zeker niet varen? Als er kans is op regen, bij te veel wind, bij slechte zichtbaarheid of mist. Wanneer een vastgelegde vlucht niet kan doorgaan omwille van de weersomstandigheden maken we onmiddellijk een nieuwe afspraak.

 

 • Waar stijgen we op? 

M+ Balllooning vliegt voornamelijk in Oost-Vlaanderen en kan beschikken over verschillende opstijgterreinen. Op aanvraag vertrekken wij in gans België waar het toegelaten is om te varen met een luchtballon. We dienen daarbij rekening te houden met wetgeving, luchtvaartreglementen en de omstandigheden van de plaats zelf. De keuze van opstijgterrein wordt beïnvloed door de windrichting, windsnelheid en de aanwezigheid van voldoende landingsmogelijkheden in de vaarrichting.

 

 • Waar landen we?

Bij het varen met ballonnen weten we waar we opstijgen, maar waar we landen is steeds een raadsel. Het is de wind die bepaalt waar we uitkomen.

 

 • Is het koud tijdens de vlucht?

Wij raden iedereen aan om dezelfde kledij te dragen als deze die je op de grond zou aandoen. Het is niet nodig om extra kledij aan te doen.

 

 • Wat trek ik aan om te gaan ballonvaren?

Wij raden iedereen aan een stevig paar schoenen aan te doen. Bottines of stapschoenen zijn ideaal. Verder hoeft u zich niet speciaal te kleden, gewone makkelijke kledij, dezelfde als die je op de grond zou dragen is perfect. Een petje of hoedje beschermt uw hoofd dan weer tegen de warmte van de brander.

Naaldhakken zijn niet toegelaten omdat deze de mand kunnen beschadigen.

 

 • Hoe lang duurt een ballonvaart?

Elke vaart is een unieke belevenis waar we geen exacte tijdsduur kunnen opzetten. De vaart zelf, van opstijgen tot landen, duurt ongeveer één uur. Het hele evenement duurt ongeveer drie uur.

 

 • Wat als ik hoogtevrees heb?

Uit ervaring durven we zeggen dat hoogtevrees geen probleem is in een ballonmand. U hebt geen contact met de grond zodat uw hoogtevrees, indien die er toch wat is, wegvalt. 

 

 • Hoe geraken we terug thuis?

Onze grondcrew volgt de ballon tijdens de vaart en zal zo snel mogelijk op de landingsplaats zijn. Het "volgen" kan soms even spannend zijn als de vaart zelf. Familie en vrienden zullen het zeker boeiend vinden om met hun eigen wagen onze crew te volgen. Na de ballonvaart genieten ook de meevolgers van de gezelligheid.

Indien je dit wenst kan er meegereden worden met de crew of iemand van de crew kan ook met uw wagen volgen. Gelieve dit op voorhand mee te geven. 

 

 • Kan men het hele jaar door ballonvaren?

Ja, de meeste vaarten vinden plaats tussen april en oktober. We kunnen varen bij zonsopgang of een tweetal uur voor zonsondergang. In de winterperiode kan de hele dag door gevaren worden.

 

 • Mag ik roken?

Nee, om veiligheidsredenen is roken verboden voor en tijdens de ballonvaart. Ook op het opstijgterrein is roken verboden.

 

 • Mag ik foto- en videoapparatuur meenemen?

Uiteraard, dat mag zeker. Maar wij zijn niet aansprakelijk voor verlies of beschadiging.

 

 • Kan één persoon ook meevaren?

Ja, maar er vliegen nog personen mee met diezelfde vlucht! Maar maak je geen zorgen, éénmaal in de lucht word je automatisch één grote familie!! Enkel bij een VIP vaart sta je alleen.

 

 • Hoe hoog kan een luchtballon vliegen?

Een ballon heeft in principe geen hoogtebeperkingen. De wetgeving reguleert echter wel de vlieghoogtes tijdens de ballonvaart. In bepaalde zones moet je hoog vliegen, in andere mag of moet je dan weer wat lager. Over het algemeen gaan we tot een maximale hoogte van één kilometer maar dit varieert van vlucht tot vlucht.

 

 • Is er veel wind hoog in de lucht?

Een ballon drijft met de wind mee. Daarom is het in de mand windstil. Er zal dan ook niet snel iets wegwaaien.

Contact

Priester Edward Poppestraat 29A,

9220 Moerzeke

Alex: 0474 32 00 92

Hendrik: 0497 49 82 07
mplusballooning@gmail.com

Naam  
E-mail  
Onderwerp  
Bericht  

Contact

Vind ons